Grip app

Nieuw in Grip: het Boodschappenhulpje

Geef je meer of minder uit aan boodschappen dan vergelijkbare huishoudens? Met het Boodschappenhulpje van de gratis Grip app weet je het zo. Je kunt namelijk je uitgaven vergelijken met die van huishoudens met een soortgelijk inkomen en gezinssamenstelling.

15/10/2021
2 minuten
Niemand ontkomt eraan: de kosten voor boodschappen. Toch weten we maar weinig over de uitgaven van andere huishoudens. Wel bekend is dat een winkelwagentje vol boodschappen het afgelopen jaar zo’n 3% duurder is geworden (bron: GFK). In sommige gevallen zijn de prijzen tot wel 9% gestegen.
 
Ook jij voelt de prijsstijgingen waarschijnlijk in je portemonnee. Benieuwd naar wat je kwijt bent per dag, week of maand? In het online huishoudboekje Grip kun je precies zien hoeveel je uitgeeft aan boodschappen. En met het Boodschappenhulpje kun je nu ook je uitgaven vergelijken met die van soortgelijke huishoudens. 
 
Als je dit inzicht hebt en bedenkt dat je minder wilt uitgeven aan boodschappen, dan kun je ervoor kiezen om te besparen. In dit artikel over besparen op boodschappen vind je 6 handige tips. 

Hoe werkt het?

Je vindt het Boodschappenhulpje onder ‘Inzichten’ in het menu van de Grip app. Als je hierop tikt, word je gevraagd naar een aantal gegevens. Zoals de gezinssamenstelling en leeftijd van je huishouden.
 
Vervolgens krijg je te zien hoeveel je maandelijks uitgeeft aan boodschappen. Maar je ziet dus óók de uitgaven van anderen met een vergelijkbaar inkomen en gezinssamenstelling.
 
Geef je meer uit dan gedacht en wil je besparen? Stel direct een budget in met Grip. Als je tevreden bent over je uitgaven, tik je op 'Niet nu' om het Boodschappenhulpje af te sluiten. 

Je gegevens zijn veilig

Voor het maken van de berekening deelt ABN AMRO informatie over je gezinssamenstelling, leeftijd en je inkomen met het Nibud. Op basis van deze gegevens zal het Nibud een berekening maken. ABN AMRO en het Nibud gaan hier vertrouwelijk mee om en gebruiken je ingevulde gegevens alleen voor deze berekening. Er wordt geen andere informatie uit je Grip-profiel verstuurd aan het Nibud. 

Deel dit artikel

Lees ook