Grip app

Nieuw in de Grip app: 5 handige functies

Met het online huishoudboekje Grip krijg je niet alleen inzicht in je uitgaven. Je kunt ook gemakkelijk budgetten instellen en abonnementen opzeggen. Zo krijg je meer grip op je uitgaven. Daarnaast blijft Grip vernieuwen. Hieronder lees je over 5 nieuwe functies die het gebruik van de app nóg makkelijker maken.

26/08/2021
4 minuten

1. Bepaal zelf hoe je overzicht eruit ziet

Als je Grip hebt gedownload, zie je bij het openen van de app een aantal ‘widgets’. Dit zijn de verschillende onderdelen die in je overzicht verschijnen, zoals je inkomsten en uitgaven, de rekeningen die gekoppeld zijn, de grootste uitgaven van de afgelopen tijd en de meest recente transacties. 
 
Wanneer je de app gebruikt, heb je misschien geen behoefte aan elke widget. Daarom kun je sinds kort zelf widgets ‘aan’ en ‘uit’ zetten. Zo bepaal je zelf hoe je overzicht in Grip eruitziet. 
 
Hoe je dit doet? Klik in het overzichtsscherm op het oogje rechtsboven. Zet vervolgens het schuifje naar links bij de widgets die je niet wilt zien.
 
Wil je de volgorde van het overzicht aanpassen? Dat kan ook. Tik op het hamburgermenu-icoontje vóór de widget (of klik op de widget zelf als je een Android-toestel hebt), houd deze ingedrukt en sleep de widget naar de juiste plaats. Klik op ‘opslaan’ om je keuze definitief te maken.
widgets

2. Kijk vooruit naar verwachte abonnementskosten

Met Grip kun je nu zien wat de verwachte kosten zijn van je abonnementen. Tot wel 2 maanden vooruit! Ga naar ‘Abonnementen’, geef eerst je toestemming in de app en kies daarna het tabje ‘Verwachte kosten’. Je ziet in één oogopslag welke kosten binnenkort worden afgeschreven.  
 
Daarnaast kun je via het tabje ‘Contracten’ inzien hoeveel je jaarlijks betaalt aan abonnementen en vaste lasten. Wil je een abonnement opzeggen? Dat kan via beide tabjes. Tik op het betreffende abonnement en je krijgt de keuze om op te zeggen. De status van de opzegging verschijnt dan onder het tabje ‘Contracten’. 
abonnementen

3. Exporteer je inkomsten en uitgaven

Minstens 40% van de Nederlanders vindt het moeilijk om overzicht te bewaren op hun administratie (bron: Nibud). Gelukkig biedt het huishoudboekje Grip ook de keuze om je inkomsten en uitgaven naar een bestand om te zetten met de Exporteerfunctie. Zo kunt je je  administratie makkelijk aanvullen en houd je het overzicht.
 
Als je wilt exporteren, ga je naar Inkomsten of Uitgaven. Daar krijg je de keuze om alle inkomsten en uitgaven tot wel 12 maanden terug te exporteren. Ook kun je een categorie selecteren, op het menu rechtsboven tikken en de inkomsten en uitgaven uitdraaien die binnen de categorie vallen. 
 
Zo exporteer je alle inkomsten en uitgaven met een iOS-toestel:
 
• Ga naar ‘Transacties’.
• Tik op het menu rechts bovenin (3 puntjes).
• Kies 'Exporteren'.
• Selecteer het programma waarmee je het CSV-bestand wil versturen.
 
Zo exporteer je alle inkomsten en uitgaven met een Android-toestel:
 
• Tik op het menu rechts bovenin (hamburgermenu).
• Klik op het volgende menu dat rechts verschijnt (3 puntjes).
• Kies 'Exporteren'.
• Selecteer het programma waarmee je het CSV-bestand wil versturen.
 
Je hebt nu overzicht op je financiën. Wil je ook graag ergens op besparen? Check dan ook even dit artikel: 6 tips om te besparen op je boodschappen. Of lees hoe je minder geld kunt uitgeven aan je telefoonabonnement.  
exporteerfunctie

4. Bepaal zelf welke notificaties je krijgt

Als je Grip hebt gedownload, kun je verschillende notificaties krijgen. Wanneer je inkomsten worden aangevuld, bijvoorbeeld. Of als je bijna over het budget gaat dat je kunt instellen voor een bepaalde uitgave. Wist je ook dat je zelf kunt bepalen welke notificaties je wel en niet krijgt? Zo ontvang je alleen meldingen die voor jou belangrijk zijn. 
 
Ga naar Overzicht en klik op het icoontje rechtsboven in. Hierdoor kom je op jouw Profiel. Wanneer je hier naar beneden scrolt, zie je de optie Instellingen. Als je hierop tikt, kun je een aantal instellingen binnen de app wijzigen. Zo ook de pushmeldingen die je krijgt. In het volgende scherm kun je bepaalde notificaties naar links schuiven (‘uit’) of naar rechts (‘aan’).
notificaties

5. Stuur een Tikkie vanuit de Grip app

Met Grip kun je een Tikkie sturen voor een bedrag dat je wilt verrekenen. Hartstikke handig, want zo hoef je niet meer naar de Tikkie app om een betaalverzoek te versturen.
 
Hoe je een Tikkie stuurt vanuit Grip? Selecteer Uitgaven in het overzicht, zoek de transactie binnen de juiste categorie en tik op ‘Stuur een tikkie’. In het volgende scherm kan je het bedrag delen dat je wilt verrekenen. Let op: voor het gebruik van deze functie is het wel vereist dat je de Tikkie app hebt gedownload. Je wordt na het invullen van het bedrag namelijk doorgestuurd naar Tikkie.
Tikkie

Deel dit artikel

Lees ook