Sparen

Zo richt je je huis in met een klein budget

Een huis inrichten hoeft niet duur te zijn. Ook met een klein budget kun je al investeren in een warm, gezellig thuis. Het enige wat je hoeft te doen is je woning slim inrichten. Hoe je dat aanpakt? Doe je voordeel met deze handige tips.

06/08/2021
2 minuten

1. Kies voor meubels in de uitverkoop

De meeste meubelwinkels hebben aan het eind van het jaar en in de zomer uitverkoop. Maar ook tijdens de feestdagen, zoals kerst en Pasen, zijn er vaak interessante kortingsacties. Geen tijd om langs te gaan? Bij een meubeloutlet kun je soms ook leuke meubels scoren voor een zacht prijsje.

2. Ga voor een modulebank

Een modulebank is dé manier om geld te besparen. Je begint met twee basiselementen en zodra je spaarpotje weer een beetje gevuld is, voeg je een element toe. Zo kun je de bank steeds verder uitbouwen aan de hand van je budget.

3. Leen kunst

Gek op kunst, maar niet genoeg geld om het aan te schaffen? Neem dan een kijkje bij de lokale kunstuitleen. Hier vind je kunstwerken die je voor een bepaald bedrag kunt lenen. En ook hier geldt: als je spaarpotje meer gevuld is - en je dus een groter budget hebt - kun je het kunstwerk eventueel kopen.
 
Bespaar jij graag op je uitgaven? Check dit artikel: 4 tips om te besparen op je abonnementen. Of lees hoe je minder geld kunt uitgeven aan je boodschappen.

4. Kies een accentmuur

Een nieuw likje verf op de muren geeft een fris effect, maar kan best prijzig zijn. Overweeg daarom een accentmuur. Vaak heb je al genoeg aan 1 blik verf - en je bent zo klaar.
 
Daarnaast kun je met een accentmuur wat persoonlijkheid in huis brengen. Kies een stijl die bij je past en maak van de muur een eyecatcher. 

5. DIY-en

Met een beperkt budget moet je soms een beetje creatief zijn. Doe inspiratie op in woonwinkels, maak eventueel een foto en ga thuis zelf aan de slag. Je kunt van alles maken: van bijzettafeltjes en hangpotten voor planten tot dromenvangers en muurdecoratie. Een extra voordeel van DIY-en is dat je huis straks nóg meer jouw smaak is.

6. Recycle zoveel mogelijk

Wil je niet alleen geld besparen, maar ook iets voor het milieu doen? Kies dan zo min mogelijk voor nieuwe meubels. In kringloopwinkels stikt het van de houten meubels die je makkelijk zelf kunt overschilderen. 
 
En heb je een apparaat dat stuk is, maar dat je nog graag wilt gebruiken? Kijk dan of er bij jou in de buurt een ‘repair café’ is. Daar worden je elektrische apparaten gratis gerepareerd. 

Deel dit artikel

Lees ook