Budgettips

Besparen op je telefoonabonnement: 6 tips

Op je telefoonabonnement kun je maandelijks tientallen euro’s besparen. Hierdoor blijft er meer geld over voor leuke dingen, zoals een avondje extra uitgebreid koken of het kopen van een goed boek. En je haalt vaak alsnog het maximale uit je telefoonabonnement. Hieronder 6 slimme bespaartips.

01/03/2021
2 minuten

1. Neem liever een duurder abonnement, dan dat je boven je bundel uitkomt

Sommige mensen kiezen voor een goedkopere bundel met minder belminuten en weinig MB’s. Maar als je aan het einde van de maand boven je bundel komt, moet je alsnog bijbetalen. Kies daarom voor meer speelruimte en sluit een abonnement af met voldoende belminuten en MB’s. Hier bespaar je aan het einde van de maand een hoop geld mee.

2. Kies voor een sim only-abonnement

Meestal ben je goedkoper uit met een los toestel en een sim only-abonnement. Hierdoor voorkom je ook meteen een BKR-registratie, wat ervoor kan zorgen dat je een minder hoge hypotheek krijgt. Een los toestel heeft wel een nadeel: je moet genoeg geld hebben om het toestel in één keer te betalen.

Wat je ook kunt doen, is je oude toestel nog een jaartje houden en verder gaan met sim only. Je hebt al abonnementen met meerdere Gigabytes en onbeperkte belminuten vanaf €10 per maand.

3. Neem een refurbished smartphone

Een refurbished smartphone is een gebruikt toestel dat in nieuwstaat is gebracht. De kwaliteit doet niet onder aan een nieuw toestel en het is meestal een goedkopere optie. Vooral in combinatie met een sim only-abonnement, kun je maandelijks tientallen euro’s besparen.
telefoonabonnement

4. Sluit één contract af voor het huishouden

De meeste providers bieden combivoordeel. Dit betekent dat je korting krijgt op je internet- en telefoonabonnement als je meerdere abonnementen op hetzelfde adres afsluit. In sommige gevallen krijg je ook een gratis extra zenderpakket bij televisie, korting op je Spotify-abonnement of gratis dubbele data en belminuten. 

Meer lezen over besparen? Check dan ook dit artikel: 6 tips om op je boodschappen te besparen. Of lees hoe je minder geld kunt uitgeven aan je verzekeringen.

5. Stel een plafond in

Bij een aantal providers kun je instellen hoeveel je maximaal aan kosten wilt maken buiten je bundel. Met dit zogeheten ‘plafond’ heb je meer controle over je maandelijkse kosten. Niet alleen handig voor jezelf, maar ook als je de telefoonrekening van je kind betaalt.

6. Ondernemer? Kies voor een zakelijk abonnement

Als ondernemer bespaar je geld met een telefoonabonnement die je op de zaak zet. Je kunt de kosten van je mobiele abonnement namelijk van de inkomstenbelasting aftrekken en ook btw terugvragen. Er zijn verschillende providers die zich richten op de zakelijke markt, zoals KPN, Vodafone en Hollandsnieuwe.

Deel dit artikel

Lees ook