Budgettips

Inschrijven bij een sportschool? Vergeet dit dan niet

Eindelijk is het zover: de sportscholen zijn weer open! Dit betekent ook dat je je kunt inschrijven bij een nieuwe sportschool. Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten als je deze stap maakt. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt én kun je soms zelfs geld besparen.

03/06/2021
3 minuten

1. De kleine lettertjes

Veel sportscholen stunten met kortingsacties om nieuwe leden te trekken. Alhoewel de prijs van zo’n actie aantrekkelijk lijkt, helpt het om goed de voorwaarden te lezen. Soms blijkt namelijk dat je direct een 2-jarig abonnement moet afsluiten. En in sommige gevallen mag je een maximaal aantal keer per week sporten of alleen tijdens de daluren. Check daarom voor het afsluiten altijd de kleine lettertjes.

2. Het inschrijfgeld dat je moet betalen

Het kan zijn dat je sportschool inschrijfgeld vraagt. Deze eenmalige kosten zijn meestal net zo hoog als het maandelijkse bedrag van je abonnement. Gelukkig zijn er ook veel kortingsacties waarbij je helemaal geen inschrijfgeld betaalt.

3. De mogelijke extra's

Meestal kan je bij het afsluiten van een abonnement voor extra’s kiezen, zoals groepslessen. Check van tevoren altijd of je daar extra voor moet betalen. Bij de ene sportschool zijn groepslessen namelijk inclusief, bij de ander betaal je per les of gaat je contributie omhoog. Hetzelfde geldt voor extra’s als de zonnebank en sauna.
sportschool

4. Of je je abonnement even kunt stopzetten

Iedereen maakt wel eens mee dat sporten niet uitkomt. Je krijgt een blessure bijvoorbeeld, of maakt een reis. Bekijk daarom of je je abonnement tijdelijk op kunt schorten. Zo betaal je alleen voor de momenten dat je ook echt sport. 

Meer lezen over besparen? Check dit artikel: 6 tips om te besparen op je boodschappen. Of lees hoe je minder kunt uitgeven aan je telefoonabonnement.

5. Wat de verborgen kosten zijn

Ook al mogen sportscholen niet meer stilzwijgend je abonnement verlengen, er zijn soms alsnog verborgen kosten. Zo vragen sommige sportscholen een flink bedrag voor een slot voor een kluisje. Vraag altijd naar de kosten en bepaal of je goedkoper uit bent met een eigen slot.

Bespaar op je abonnementen met Grip

Een abonnement op de sportschool, je favoriete tijdschrift of een goed doel. Je hebt vaak meer abonnementen dan je denkt. Om een beter overzicht te krijgen van wat je maandelijks betaalt, is er de gratis Grip app. In dit online huishoudboekje zie je - na jouw toestemming voor het delen van je gegevens - precies hoeveel abonnementen je hebt. En óók welke andere kosten terugkeren, zoals je huur en hypotheeklasten. 

Heb je een abonnement dat je niet meer gebruikt? Vanuit de app kun je gratis en eenvoudig opzeggen. Zo bespaar je jaarlijks al gauw tientallen euro’s! 

Verder zet het online huishoudboekje ook al je dagelijkse inkomsten en uitgaven op een rij. Bij welke bank je ook zit. Download de app, voeg al je bankrekeningen toe en Grip doet het werk voor je.

Deel dit artikel

Lees ook